mandag den 20. oktober 2014

Noget om Tanker under taget

Værelse med udsigt. Det er vi så heldige at have. Den lille første sal med skrå tag, kan med kig fra vinduerne godt byde på flotte panoramaer.  Både til skov og have på den ene side. Og et view over byen til den anden, da byen ligger lavere. Især om aftenen er det smukt at kunne fornemme byen.
Vinduerne er bare meget små. I det ene er der kun vindue i gavlen med kig til naboens vindue. Hverken særligt fascinerende eller æstetisk.
Jeg har hørt at det forbereder børns indlæringsevne væsentligt med bedre indeklima. Større vinduer giver bedre mulighed for udluftning. Større vinduer sikrer os mere gratis lys til rummene. For mig giver dagslys mere energi og livskvalitet. Så der vil være mange fordele.
Så på sigt vil det være et projekt, at få mere lys deroppe. Gerne flere vinduer med respekt for taget.  Monier har en fin guide til hvor stor betydning taget har for huset. Måske en kvist - hvor der kan laves en bænk i vindueskarmen. En bænk hvor der kan drikkes te, læse bog eller lytte lydbog.  Men vi leder gerne lidt længere efter den helt rigtige løsning og overvejer materialevalg nøje, da det er et ældre hus. 
Lys igennem kræver en fin balance mellem vinduer og tag.  Samt stor respekt for at vi bor i et dobbelt hus, i et lille kvarter hvor alle huse på vejen syner ens. En ensartethed der er på tegnebrættet til at være kulturarv.  Det skal være harmonisk. Bliver spændende hvordan der ser ud på første salen om 10 år : ) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...