fredag den 19. september 2014

Noget om at komme fra A - B

Tilbage sidst i 90´erne blev der skrevet en del om,  at når en cykel kunne transportere flere børn og indkøb på samme tid ville den blive en konkurrent til bilen. 
Efter at have læst anmeldelsen besluttede Niels sig for at bygge en ladcykel, der kunne rumme to børn, indkøbsposer og en kasse øl. Dét resulterede i de nu kendte Nihola ladcykler.


Sådan en lækker sag holder nu foran huset, og sørger for jeg får gode benmuskler og superkondi. 
Vi har et år tilbage i børnehaven. Jobsituation og enkelt bil i husstanden gav praktiske udfordringer. En børnehave som efter vi flyttede ligger et stykke væk, fra hvor vi bor. I cykel afstand for en voksen - men ikke altid et barn. Eva kan sagtens cykle selv og har gjort det længe. Vejen til og fra børnehaven er bare krydret med udfordringer. En cykelstol er hun absolut for stor til. Jeg  har brugt en efterløber, hvor der bare ikke er plads til ekstra indkøb eller en ven hvis der skal være plads til en spontan legeaftale i ny og næ. 
Skulle det være 2 biler. Der er for og imod. Før jeg flyttede sammen med A havde jeg min egen bil og med noget af min familie langt væk, er det vigtigt for mig ikke, at skulle spørge om at låne af andre. For mig giver den en stor frihed selv at være herre over at kunne komme fra A-B. Husker min farmor som ikke havde kørekort og var helt låst til hjemmet hvis ingen kunne køre for hende.  I min dagligdag kan jeg godt rent praktisk undvære en bil, da jeg har cykelafstand til job. Cyklen er billigere end en bil. Den er fundet brugt i nærområdet til en fair pris. Cyklen her opfylder behovene til fulde. Der kan være både tasker, indkøbsposer og barn + en ekstra. Og der er bedre råd til at leje en bil for mig. Togrejser er simpelthen for dyrt når ingen kan rejse gratis med mere. Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...