lørdag den 9. juni 2012

Sprogherligheder.

Kender du en Frikadille? Den kan spise dig i håret . Stadig ikke med? Så skal jeg fortælle dig, at det en krokodille.  Der ryger så mange herlige sprogfinurligheder gennem luften herhjemme dagligt.
Forleden fangede A hende med video, hvor der blev læst Totte Bager. At høre hvor meget hun får med af betoning når vi har læst, er vidunderligt at høre. I hendes version optræder der et piskesmør en del gange.


 I børnehaven bliver der også genfortalt lege og sange og alle de andre indtryk. Så vi leger meget " lille hund, nogen har taget din kø´bben". Hun synes det er lige fantatisk selvom undertegnede synes det er en meget lidt overraskende leg med kun 2 deltager.

Eller hendes argumenter hver gang vi når hjem (bor på 2. sal) om "åh alle de mange trapper - mine ben er gået i stykker" - dog ikke mere end de er friske når entredøren nåes : )
Hun har også fanget essensen af at nogle gange er hun stor og så må man meget jo, som at kigge i søsters smykkeskrin (som bestemt er ikke enig) selvom E siger at man passer på når man er stor.
og andre gange er hun bare lille bitte, som ikke kan gå i brusebad "fordi jeg er lille jo". Hun kan slet ikke være i badekarret mere!


Når hun vågner om morgen er det for det meste med sunshine humør. "Go´morn, har du sovet godt" hun hjælper med at dække bord og finde livretterne frem og de rigtige skeer. Ja, det er en videnskab uden lige. Skal være nogle helt bestemte åbenbart. Har ikke overskud til at sætte mig ind i hvad det går ud på. Da hun har smidt bleen følger hun gerne os andre på toilettet og jeg er åbenbart ikke blevet for voksen til at blive holdt i hånden .... : )
Da E jo har to skønne, ældre søskende som der kan lures gode vendinger af fra kommer der også andre sætninger ud af munden, som "årh for hellete" og ord hun slet ikke ved hvad betyder. Eller egentlig skal vide.


4 kommentarer:

  1. Det er på mange måder en skøn alder hun har ligenu hende den lille charmetrold. Og hendes glimt i øjet er slet ikke til at stå for!

    SvarSlet
  2. Nåååh det lyder bekendt. Herhjemme har vores den mindste på næsten 3 år, også to store der kan en del mere end hende, eller hun er faktisk ved at komme efter det, faktisk lidt for meget. Forleden sagde vores dagplejemor, at aldrig havde haft en teenager i dp, men det havde hun nu, UPS!
    Men en skøn alder de har nu.

    Kh Lena (MorsTankeblog)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...